Híres macskák

Macska a mitológiában:

Básztet

Básztet az ókori egyiptomi vallás egyik istennője. Kultuszának központja Per-Basztet (görögül: Bubasztisz). Eleinte oroszlán-, majd macskaformában ábrázolták.

Básztet kultusza a második dinasztia idejére nyúlik vissza. Ekkor oroszlán formában Alsó-Egyiptom, Ré napisten és a fáraó védelmező istennőjeként imádták. Emiatt a Nappal hozták összefüggésbe (ezt mutatják címei is: A láng úrnője és Ré szeme), de a görögök később holdistennőként tekintettek rá. Neve felfalót jelent, eredetileg Bászt formában használták, később írták Básztetnek; mivel így neve hasonlított az illatos olajok tégelyét jelentő szóra, Básztetet elkezdték a parfümök, illatszerek istennőjeként is tisztelni.

Básztet gondolatbeli társítása az illatszerekkel, valamint az, hogy Alsó-Egyiptom vesztesként került ki az Alsó- és Felső-Egyiptom közti háborúkból, oda vezetett, hogy az istennő lassanként veszített vérszomjasságából, és a Középbirodalom idején már inkább házimacskaként ábrázolták, bár néha oroszlánálarcot tartott a kezében, elfojtott vadságát jelképezve. A macskákkal való társítása révén jó anyának tartották, és időnként kiscicákkal ábrázolták. A gyermekre vágyó nők gyakran viseltek olyan amulettet, ami Básztetet ábrázolta annyi kiscicával, ahány gyermeket szeretett volna. (Forrás:Wikipédia)

Macskák a valóságban:

Félix
Ő volt az első macska a világűrben. 1963-ban lőtték fel Algériából.

Macskák a képernyőn:

Garfield

Megjelenés:1978 június 19-én született
Alkotó: Jim Davis 
Ország: USA     Nyelv: angol
Garfield egy lusta, kövér macska. Gazdáját Jon-nak kívják. Egy étteremben született, folyton az evésen és az alváson jár az esze. Utálja a hétfőket, a februárt, a kutyákat, sőt a postásokat is. Kedvenc étele a lasagna. A Garfield képrgényben mutatkozott meg először, és mivel akkora siker lett, ezért már a tv képernyőjén is találkozhatunk vele. A Garfield ma is a világ legnépszerűbb képregénye.

Tom (és Jerry)

Eredeti sugárzás: 1940-
Írók: William Hanna és Joseph Barbera 
Ország: USA       Nyelv: angol
Élete nagy része abbúl áll, hogy Jerryt üldözze. Ezenkívűl még az evésen és a lustaságon jár az esze. Érdekes, fondorlatos módokat eszel ki, hogy elkaphassa egér ellenségét.

Salem (Sabrina, a tiniboszorkány)

Eredeti sugárzás: 1996. szept. 27 - 2003. ápr. 24
Ország: USA   Nyelv: angol
Évadok száma: 7   Epizódok száma 163
Salem valójában egy elvarázsolt boszorkány, aki világhatalomra tört, ezért 100 évig macskaként kell élnie.

Szilveszter (Csőrike és Szilveszter)

Ország: USA
A második leghíresebb macska a filmtörténetben, (az első nem más, mint Tom)
Soha nem tudja elkapni Csőrikét a filmtörténetben.
Érdekesség: Az USA-ban végzett felmérések szerint a Szilveszter nevet adják leggyakrabban macskáiknak az emberek.

Csizmás kandúr

 A Csizmás Kandúr, ez a 17. századi sikertörténet arról szól, hogy hogyan lesz a szegény, apai örökségéből kisemmizett molnárlegényből dúsgazdag márki, éhenkórász macskájából pedig miniszter, sőt udvari főtanácsos. Meg arról, hogy hogyan veheti feleségül egy szegény molnárlegény a király leányát.
Valamint, Csizmás Kandúr még feltűnik a Shrek 2 és Shrek 3 című rajzflmekben.

Maffia (Mézga család)

Írók: Romhányi József és Nepp József
Eredeti sugárzás: 1968-78
Ország: Magyarorzág     Nyelv: magyar
Évadok száma: 3     Epizódok száma: 39
A Mézga család macskája, leginkább Krisztáé. Legtöbbet a Vakáción a Mézgacsalád című sorozatben szerepel. Még gondokat is okozott a "nyaralásban", a neve miatt.

Lukrécia&Szerénke (Frakk, a macskák réme)

A történet középpontjában a "kutya-macska" barátság áll. Egy kis kertes házban lakik a két elkényeztetett macska, Lukrécia és Szerénke, valamint gazdájuk Irma néni és Károly bácsi. A két macska nemcsak lusta, de szemtelen is, és Irma nénivel ellentétben Károly bácsi nem szívleli túlzottan a két kényes macskát. A baj akkor következik be, amikor Lukrécia elfoglalja Károly bácsi karosszékét. Károly bácsi ettől kezdve egy kutyáról álmodik, aki rendbe tenné a két macskát. Ekkor érkezik meg Frakk, és azonnal megkezdi a két macska nevelését. Így lesz a vizslából a macskák réme... (forrás: Wikipédia)
Lukrécia hangja: Schubert Éva      Szerénke hangja: Váradi Hédi 

Sziamiau (Hupikék törpikék)

Hókuszpók macskája. A hupikék törpikék című rajzfilmsorozatban szerepel, és azon fáradozik, gazdájával, hogy elkapja a törpöket.
A 427 részes sorozatból 215 részt vetítettek a magyar TV-csatornák.

 

Nyekk (a macska)

Nyekk egy macska,aki mindeig valamilyen bonyodalomba kerül és mindig "puffan és esik", innen kaphatta a nevét.
Egy rész tartalma: 
Cicamica, szeress belém!
Nyekk halálosan beleszeret Annabellbe, a borzasztóan dagi szomszédcicába. A rövidlátó Cupid segítségével nekilát, hogy a feldúlt Annabellt az igaz szerelméről biztosítsa.

Macskás filmsikerek

Fránya macska

Los Angelesben emberrablás történik. A közeli kisvárosban persze ez senkit sem izgat... Kivéve egy kétbalkezes FBI ügynököt, akit nem vesznek komolyan, és egy gimnazista lányt, aki hisz a macskájának. Mert ott, ahol a rendőrség tehetetlen, ez a macska rálel a döntő bizonyítékra, és hűségesen haza is szállítja gazdájának. Innentől jönnek a bonyodalmak... 
Ha kívácsi vagy mi lesz a filmben, nézd meg. ;)

 

Kutyák és macskák

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják és épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velőscsontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor (Jeff Goldblum) is belekeveredik, aki épp olyan anyagon kísérletezik, amely mindkét fél számára veszettül fontos. (Forrás: PORT.hu)

A macska - Le a kalappal

Ez a nap egészen különleges Konrád és Sally számára - bár eleinte egyáltalán nem úgy tűnik. A testvérpár civakodik, a tenyérbemászó szomszéd katonaiskolával fenyeget, anya síkideg, és elmegy a dolgozóba, átjön az álmatag pótmama, és még az eső is elered. Nyomorúságosabb napot elképzelni is nehezen lehetne. Csakhogy ekkor felbukkan a MACSKA. Hogyhogy milyen macska? Olyan rendes macska macska, csak egy kicsit nagyobbacska, alig két méteres, és ami még lényeges, hogy király a dumája, és be nem áll a szája, és van egy csíkos kalapja. Na, ez a MACSKA napja. (forrás: PORT.hu)

 
Home - Kezdőlap
The Site - Az oldal
Cats  - Macskák
Dogs - Kutyák
Extras  - Extrák
For You - Neked
Forum - Fórum
Gbook
 - Vendégkönyv

 
 

 Katt.;)P1150247.JPG


vár: http://diamond-qeen.blogspot.com/
31/35
Szép, igényes, tartalmas oldalaknak!


*Mayalany *Macskak-Kutyak*Csoda*
*Tinidisney*
Happy-Paw*Aranymancs*
*Design*Mufika*Cicák*Szintikeoldija*
*LyzergandYorkies*RicH*Tiniknekoldal*
*Tinilife*Allstarfansite*Kutyaoldi*
*Horses-Me*Lovak*RainbowDesign*
*Dog-forever*Rex_Website*Barbee367*
*C-u-t-e*Saturdays*Kobórmacska*
*Lillchy*Raven*Arany-kutyak*
*hsmfan12*csivavafan*cat-macska*
*lovaspark*Dogss-embry*

33/35 Chatbe jelentkezz!


Szerkesztő: Szandra
Téma: Kutyák & Macskák.

Design by: Szandra
E-mail:
catdog.mlap@gmail.com
Látogatók száma:
látogató számláló
start: 2010.07.29. 
2008-2010 júniusig: kb. 87.000.

Online:  
Az oldal ikonja:


Az oldal buttona:

Kutyák&Macskák!
>>>több<<<

Kicsi bronzcsillagaim


Jadeit Lillchy
Köszönöm.^^Ne hagyd ki Te se! ;)